Sofar in het Hebreeuws betekent waarschijnlijk iets als 'tsjirper' of 'vroege vogel'. 

Is de naam Sofar populair in Nederland?

Sofar is een Bijbelse naam die tegenwoordig eigenlijk niet meer gebruikt wordt. In de afgelopen tien jaar zijn er geen kinderen meer naar deze boodschapper vernoemd.

Heeft Sofar een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sofar is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sofar terugvinden?

De naam Sofar is onder andere te vinden in het Bijbelboek Job 2:11.

Wie was Sofar en wat deed hij?

Aan Jobs zijde staat Sofar: hij is één van de drie vrienden die Job opzoekt in het gelijknamige boek. Tijdens zijn ziekte houden ze hem gezelschap, waarbij de drie vrienden betogen waarom de tegenspoed Job treft.

Sofar is – net als de andere vrienden van Job – behoorlijk hard. Hij noemt Job een zwetser. Hij betoogt dat als Job al zijn zonden van zich afwerpt, het vanzelf goed met hem zal gaan.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.