De naam Sippora is een Hebreeuwse benaming voor meisjes. Het betekent letterlijk 'vogeltje'. Uit Sippora's rol in de Bijbel is niet een sterk verband te leggen tussen haar naam en haar nalatenschap, wat bij veel andere personages wel het geval is.

Is de naam Sippora populair in Nederland?

Zowel Zippora als Sippora zijn Hebreeuwse namen, waarbij Sippora de Engelse vertaling betreft. In beide vormen zijn de namen meer dan zeldzaam in Nederland, bijna geen enkel kind krijgt deze naam bij de geboorte.

Heeft Sippora een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sippora is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sippora terugvinden?

De naam Sippora is onder andere te vinden in het Bijbelboek Exodus 2:21.

Wie was Sippora en wat deed zij?

Als Mozes uit Egypte vlucht omdat hij een Egyptische man heeft gedood, helpt hij de zeven dochters van de priester van Midjan met het putten van water. Hierop vraagt de priester Mozes mee te eten, en schenkt hij een van zijn dochters – Sippora – als vrouw aan Mozes.

Sippora gaat door het vuur voor haar man. In Exodus 4:24 wil God de leider doden, maar zij besnijdt één van haar zonen en betuigt in de viering eer aan Mozes door te spreken: 'Jij bent een bloedbruidegom voor mij'. Na deze belofte van liefde, laat God Mozes met rust.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.