Sion

Xion - Zion - Zenith

Sion betekent waarschijnlijk iets als 'vesting' of 'versterkte stad'. Het zou ook iets als 'verdroogd land' of 'verdord land' kunnen betekenen.

De naam is joods en geschikt voor jongens en meisjes, hoewel het voornamelijk aan jongens wordt gegeven. Het is ook een synoniem voor Jeruzalem.

Is de naam Sion populair in Nederland?

In Nederland is de naam Sion, of zijn afleidingen, niet erg populair. Er worden jaarlijks zo'n 5 baby's geboren met deze Bijbelse naam. De naam geschreven als Zion komt vaker voor, maar is nog steeds niet erg populair.

Heeft Sion een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sion is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sion terugvinden?

De naam Sion is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Deuteronomium 4:48 en Matteüs 21:5.

Wie of wat was Sion en wat deed hij/zij?

In de Bijbel wordt Sion behoorlijk vaak genoemd. Bijna 200 keer wordt de naam aangehaald, maar geen van allen betreft een persoon. Sion is vooral een aanduiding voor het land van Israël, maar ook een synoniem voor Jeruzalem zelf. Ernaast is er nog de berg Sion, die ten zuiden van het Moria-gebergte ligt.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.