De naam Silas is Grieks, maar heeft geen duidelijke betekenis. Het zou iets als 'zwijger' of 'stiltemaker'. De naam heeft misschien een connectie met het Aramese Seila en het Hebreeuwse Saul.

Is de naam Silas populair in Nederland?

De naam Silas is pas recentelijk populair geworden in Nederland, met de eerste piek in 2003. In 2010 bereikte de naam zijn hoogtepunt. 

Heeft Silas een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Silas is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Silas terugvinden?

De naam Silas is onder andere te vinden in het Bijbelboek Handelingen 15:22.

Wie was Silas en wat deed hij?

Silas is een van de eerste christenen uit Jeruzalem en vergezelt Paulus waarschijnlijk op zijn eerste en tweede reis. Het is aannemelijk dat hij samen met Paulus en Timotheus, een van de co-auteurs van de brieven aan de Thessalonicenzen is.

In 2 Korinthiërs wordt er vermeld dat Silas voor de Korinthiërs gepreekt heeft. Silas is met Paulus als hij in Philippi in de gevangenis terecht komt, en een aardbeving hen weer bevrijdt. De boeien schieten los en de celdeur opent. Daarna reist hij mee naar Thessaloniki en Berea, maar in plaats van met Paulus mee te reizen naar Athene, ontmoet hij hem later in Korinthe met Timotheus. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.