Sicha is een mannennaam van Hebreeuwse afkomst en betekent 'conversatie' of 'spraak'. Het wordt ook wel vertaald met 'dorstig' of 'droogheid'.

Is de naam Sicha populair in Nederland?

Nee, de naam Sicha komt voor zover bekend niet tot nauwelijks voor in Nederland.

Heeft Sicha een negatieve betekenis?

De betekenissen van Sicha zijn niet per se negatief, hoewel je 'dorstig' of 'droogheid' negatief kunt opvatten.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sicha terugvinden?

De naam Sicha is onder andere te vinden in het Bijbelboek Ezra 2:43.

Wie was Sicha en wat deed hij?

Sicha komt drie keer voor in de Bijbel. Alle drie de vermeldingen zijn in het oude Testament en alle drie de keren gaat het waarschijnlijk om dezelfde persoon. Sicha wordt genoemd als leider en stamvader van de tempelknechten die terugkeren uit Babylon na de Babylonische ballingschap. De tempelknechten vestigen zich onder leiding van Sicha en Gispa op de Ofel, een berg of heuvel net buiten Jeruzalem.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.