De betekenis van de naam Siba is moelijk te achterhalen omdat gelijksoortige namen en woorden erg veel voorkomen in Midden-Oosterse talen. Vermoedelijk betekent het iets als 'standbeeld' of 'plantenvezel'.

Is de naam Siba populair in Nederland?

Siba wordt als meisjesnaam gebruikt, maar is niet heel populair in nederland. De naam kwam in 2014 minder dan 5 keer voor in Nederland. De naam is wel populair voor huisdieren.

Heeft Siba een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Siba is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Siba terugvinden?

De naam Siba is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Samuel 9:2.

Wie was Siba en wat deed hij?

Siba wordt genoemd in 1 Samuel als een oude dienaar van Saul. Siba is degene die David vertelt dat Mefiboset, de kreupele zoon van Jonathan, Sauls enige overlevende familielid is. David geeft hierop het land van Saul terug aan Mefiboset, en stelt Siba aan als dienaar van Mefiboset.

Als David voor Absalom vlucht uit Jerusalem, komt Siba hem met ezels en voedsel tegemoet. Hij vertelt dat Mefiboset in Jerusalem het oude koningsschap van Saul probeert op te eisen. David geeft dan al Mefibosets bezittingen aan Siba. Wanneer David na de dood van Absalom terugkeert, vertelt Mefiboset hem dat hij juist al die tijd gerouwd heeft om zijn koning. Hierop besluit David dat ze de bezittingen moeten delen.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.