De naam Set of Seth komt uit het Hebreeuws en betekent 'geplaatst', 'aangesteld' of 'aangewezen'. Het zou ook iets als 'vervanging' of 'vergoeding' kunnen betekenen.

Is de naam Set populair in Nederland?

Deze naam is in dit decennium razend populair geworden, maar wordt wel bijna altijd met een h op het eind geschreven. Set wordt voor jongens én meisjes gebruikt, maar Seth wordt alleen voor jongens gebruikt.  

Heeft Set een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Set is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Set terugvinden?

De naam Set is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Genesis 4:25 en Lucas 3:38.

Wie was Set en wat deed hij?

De bekendste Seth wordt genoemd in Genesis en is de derde zoon van Adam en Eva. Hij wordt geboren nadat Kaïn zijn broer Abel heeft vermoord. Eva ziet Seth als een vervanging van Abel, wat een verklaring is voor de betekenis. Volgens Lucas 3:36-38 is Seth de voorvader van Noach, en dus van de gehele mensheid.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.