Sen

Shen - Senna - Senne

Deze naam komt van het Hebreeuwse woord 'shen'. Dit woord betekent 'tand' en is verwant aan het werkwoord shanan, wat 'slijpen' of 'verscherpen' betekent.

Is de naam Sen populair in Nederland?

De naam Sen is in 2004 opeens enorm populair geworden, maar de populariteit is daarna weer afgezwakt. Toch is de naam nog steeds erg veel in gebruik.

Heeft Sen een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sen is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sen terugvinden?

De naam Sen is onder andere te vinden in het Bijbelboek 1 Samuel 7:12.

Wie of wat was Sen?

Sen of Shen is geen persoonsnaam in de Bijbel, maar een plaatsnaam. De Filistijnen hebben de Ark van het Verbond op tour door hun steden gestuurd. God zaait echter dood en verderf in de plaatsen waar de Ark komt, dus besluiten de Filistijnen om de Ark terug te sturen naar Israël. Als de Ark aankomt, richt het een laatste bloedbad aan.

Een jaar later roept Samuel het volk bijeen in Mispa om dit te herdenken, waarop de Filistijnen hen proberen aan te vallen, maar de Israëlieten overwinnen. Samuel richt dan een steen op tussen Mispa en Sen. De steen noemt hij Eben-Haëzer, want de heer heeft hen geholpen. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.