Sefanja

Zefanja

Bijbelse naam Sefanja

Sefanja, of Zefanja, betekent ‘de heer beschermt’, of ‘verborgen door God’. Hij is een profeet uit de Bijbel en in het Bijbelboek Sefanja is naar hem vernoemd. Het is niet duidelijk of hij dit boek zelf heeft geschreven. 

Is de naam Sefanja populair in Nederland?

Sefanja is een unisex naam, maar komt niet vaak voor in Nederland. Het wordt maar zo’n vier keer per jaar gegeven. Er wonen zo’n 30 jongens/mannen en 110 vrouwen in Nederland met de naam Sefanja. De naam Zefanja wordt iets vaker gegeven, maar dit scheelt niet veel. 

Heeft Sefanja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sefanja is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sefanja terugvinden?

De naam Sefanja is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 25:18.

Wie was Sefanja en wat deed hij?

Sefanja is een profeet, wiens leven beschreven wordt in het gelijknamige Bijbelboek. Het Bijbelboek is krachtig geschreven. De boosheid van de profeet springt eruit. Het hoofdthema is ‘de dag van de Heer’. Dat is de dag van ongeluk en verwoesting, zowel voor het zondige volk Juda als voor de omringende volken die Juda bedreigen. Voor Juda zal deze dag naast ellende ook redding brengen. De bedoeling van het boek is lezers aan te sporen tot inkeer en ze nieuwe moed geven.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.