Bijbelse naam Salma

Salma is een Arabische meisjesnaam. De naam betekent 'gedegenheid', 'veiligheid' en 'integriteit'. Andere mogelijke betekenissen zijn 'kleding' of 'gewaad'. Salma was de moeder van Boaz, de man van Ruth. 

Is de naam Salma populair in Nederland?

Salma was in 2008 een populaire naam, maar sindsdien is de naam niet vaak meer gegeven. Ook Selma is niet heel populair in Nederland. 

Heeft Salma een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Salma is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Salma terugvinden?

De naam Salma is onder andere te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 2:11.

Wie was Salma en wat deed zij?

Salma is dochter van Nachsom, het stamhoofd van Juda. Ze is de moeder van Boaz, die later Ruth tot zijn vrouw zou nemen. Hiervoor koopt hij het land van Noömi's overleden man.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.