De betekenis van de naam is niet helemaal zeker, maar de naam betekent waarschijnlijk 'woord, bevel van Aku (de maangod)', 'koninklijk' of 'blij op weg'. Sadrach was een van de metgezellen van Daniël. 

Is de naam Sadrach populair in Nederland?

Nee, de naam Sadrach komt nauwelijks voor in Nederland.

Heeft Sadrach een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de naam Sadrach is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sadrach terugvinden?

De naam Sadrach kun je terugvinden in het Bijbelboek Daniël 1:7. 

Wie was Sadrach en wat deed hij?

De vier mannen Daniël, Chananja, Misaël en Azarja moeten bij koning Nebukadnessar op het hof komen. Daar krijgen ze alle vier een andere naam. Chananja wordt Sadrach genoemd. Nebukadnessar krijgt een droom die niemand in het land kan uitleggen. Daniël legt deze droom wel uit en de koning wil hem in het hof houden. De andere drie mannen worden bestuurders van Babel. Ze knielden niet voor de afgoden die de koning had ingesteld. Daarom worden de drie mannen, waaronder Sadrach, in een vuuroven gegooid. Dan gebeurt er een groot wonder: de Heer beschermt ze en ze komen ongedeerd weer uit de oven.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.