Resa

Reza - Resi - Rosa - Reva

Bijbelse naam Resa

Resa is volgens sommigen terug te leiden naar het Latijnse werkwoord voor lachen. De betekenis van de naam Resa is dan zoiets als 'gelach' of 'vermaak'. 

Is de naam Resa populair in Nederland?

Resa (of Reza) is een naam die sinds ongeveer 2000 als voornaam wordt gebruikt in Nederland en steeds populairder wordt. Het is echter nog steeds een naam die je niet vaak hoort: in 2017 kregen 37 jongetjes deze naam. 

Heeft Resa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Resa is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Resa terugvinden?

De naam Resa is te vinden in het Bijbelboek Lucas 3:27.

Wie was Resa en wat deed hij?

Resa is onderdeel van de geslachtslijn van Jezus. Hij is de vader van Joanan en de zoon van Zerubbabel. Ze komen voor in de geslachstlijn van Jozef, de vader van Jezus. Op basis hiervan moeten Jozef en Maria zich tijdens de volkstelling laten inschrijven in Bethlehem, de stad van David. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.