Priscilla

Prisca - Prissy - Pricilla

Bijbelse naam Priscilla

Priscilla is af te leiden van het Latijnse priscus dat 'oud, eerwaardig, vroeger, voormalig' betekent. Priscilla is hier een vorm van, die zoveel betekent als 'een beetje oud, eerwaardig'.

Is de naam Priscilla populair in Nederland?

De naam Priscilla beleefde in Nederland een populariteitspiek rond de jaren '90 van de vorige eeuw. Op dit moment is de naam iets minder populair, maar wordt nog steeds een paar keer per jaar aan meisjes gegeven. 

Heeft Priscilla een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Priscilla is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Priscilla terugvinden?

De naam is terug te vinden in het Bijbelboek Handelingen 18:2. 

Wie was Priscilla en wat deed zij?

Na zijn verblijf in Athene reist Paulus naar Korinthe, waar hij Aquila en zijn vrouw Priscilla ontmoet. Zij zijn afkomstig uit Pontus, maar op bevel van Claudius moesten alle Joden weg uit Rome. Aquila en Priscilla zijn leerbewerkers, net als Paulus, en de apostel trekt bij hen in. Later trekken zij samen per schip naar Syrië, waar Paulus Aquila en Priscilla achterlaat in Efeze. In Efeze ontmoeten Aquila en Priscilla Apollos in de tempel en onderwijzen hem in de weg van God.  

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.