De Bijbelse naam Pontius is onder andere terug te leiden naar het Griekse woord pontos dat 'zee' betekent. Een betekenis die aan deze naam wordt toegekend is dan ook vaak 'behorend tot de zee'. 

Is de naam Pontius populair in Nederland?

De naam Pontius wordt zelden gegeven, zowel in Nederland als internationaal. Buiten Nederland worden wel vaker afgeleide namen van Pontius gegeven. 

Heeft Pontius een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Pontius is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Pontius terugvinden?

De naam Pontius is onder andere te vinden in Bijbelboek Lucas 3:1

Wie was Pontius en wat deed hij?

Pontius, meer volledig Pontius Pilatus, is een Romeinse prefect onder het gezag van het Romeinse Rijk ten tijde van keizer Tiberius. Wij kennen Pontius Pilatus vanuit de geloofsbelijdenis als degene die verantwoordelijk is voor Jezus' dood aan het kruis. Hoewel Pilatus na ondervraging geen directe aanleiding voor de veroordeling van Jezus kan vinden, lijkt hij toch vooral aan zijn eigen reputatie te denken en geeft het volk de keuze wat er met Jezus moet gebeuren. Nadat het volk beslist dat Jezus gekruisigd moet worden, was Pilatus zijn handen in onschuld. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.