Oren

Orin - Owen - Aren - Joren - Jorn

Bijbelse naam Oren

Oren betekent 'pijnboom' of 'dennenboom' en komt uit het Hebreeuws. Een andere betekenis die aan de naam Oren wordt gegeven is 'blank'. Dit zou kunnen verwijzen naar de pitten van de pijnboom, die licht van kleur zijn. 

Is de naam Oren populair in Nederland?

Oren is een naam die vooral voorkomt bij jongens met een Israelische achtergrond. In Nederland is de naam uniek: slechts een handvol jongens draagt deze naam. 

Heeft Oren een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Oren is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Oren terugvinden?

De naam Oren is te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 2:25.

Wie was Oren en wat deed hij?

In 1 Kronieken 2 wordt verteld over de afstammelingen van Juda, een van de zonen van Jakob. Uit deze geslachtslijn zullen uiteindelijk ook koning David en Jezus geboren worden. Juda is echter ook de voorvader van Oren, die een zoon is van Jarachmeël, die op zijn beurt de zoon is van Chesron, de zoon van Peres, die Juda bij zijn schoondochter Tamar had verwekt.  

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.