Omri

Mori - Imre - Imri - Omari

Bijbelse naam Omri

Omri is afgeleid van het Hebreeuwse woord voor 'schoof', die van de tarwe. Andere bronnen duiden de naam iets anders, namelijk als 'Knecht van de Heer' of 'De Heer verdeelt'. Weer anderen vertalen het als 'De Heer is mijn leven'.

Is de naam Omri populair in Nederland?

De naam Omri komt vooral in joodse families regelmatig voor, in Nederland is het een niet veelvoorkomende naam. Ongeveer 30 mannen in Nederland dragen deze voornaam. 

Heeft Omri een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Omri is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Omri terugvinden?

De naam Omri is onder andere te vinden in het Bijbelboek 1 Koningen 16:16.

Wie was Omri en wat deed hij?

In de Bijbel komt de naam Omri bij vier verschillende mannen voor. De bekendste is waarschijnlijk de Omri die een van de koningen is van het Tienstammenrijk, de vader van de latere koning Achab. Omri koopt voor twee talent zilver een berg van een zekere Semer. Op deze berg bouwt hij de stad Samaria, later de hoofdstad van het koninkrijk Israël.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.