Nymfa

Nimfa - Nimke - Nima - Nina - Nymfe

Bijbelse naam Nymfa

Nymfa komt van het Griekse woord numphè, dat 'bruid' of 'jonge vrouw' betekent. Deze naam verwijst mogelijk naar een vroege Christelijke denominatie die nadruk legde op de bruiloftsmetafoor in het belijden van hun geloof (God als bruidegom en Zijn kerk als bruid).

Is de naam Nymfa populair in Nederland?

Nymfa is een naam die in Nederland zeer weinig voorkomt. Slechts een handvol mannen en vrouwen draagt deze voornaam. Er zijn wel twee heiligen, uit vermoedelijk de 4e eeuw, die deze naam dragen. 

Heeft Nymfa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Nymfa is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Nymfa terugvinden?

De naam Nymfa is te vinden in het Bijbelboek Kolossenzen 4:15.

Wie was Nymfa en wat deed zij?

In de brief die Paulus aan de christelijke gemeente in Kollosse, een stad in het westen van het vroegere Klein-Azië, schrijft, prijst hij de Kolossenzen om hun vaste geloof. Aan het einde van de brief groet hij in het bijzonder enkele mensen. Een van hen is Nymfa, (waarschijnlijk) een vrouw in wiens huis de gemeente van Laodicea bij elkaar komt. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.