Myra

Myrthe - Mirthe

De Bijbelse naam Myra betekent waarschijnlijk iets als 'mirre' of 'zalf'. Het zou ook kunnen afstammen van Mara, wat 'bitter' betekent.

Is de Bijbelse naam Myra populair in Nederland?

Vanaf 2008 worden er jaarlijks zo'n 10 meisjes geboren met de naam Myra. De naam is daarmee niet heel populair. In 1971 was de naam Myra het populairst: toen werden er 61 baby's met deze naam geboren.

Heeft de naam Myra een negatieve betekenis?

De betekenissen 'mirre' of 'zalf' zijn positief. Als je het vertaalt met 'bitter', is het echter negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Myra terugvinden?

De naam Myra is te vinden in het Bijbelboek Handelingen 27:5.

Wie of wat was Myra?

De naam Myra wordt in de Bijbel slechts één keer genoemd. Het is een plaats in de Romeinse provincie Lycië. De provincie ligt waarschijnlijk in het tegenwoordige Turkije. Een leuk feitje: Sinterklaas – ook wel bekend als Sint-Nicolaas – had Myra als bisschopsstad.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.