De betekenis van de Bijbelse naam Mosa is iets als 'oorsprong'. Het kan ook iets als 'uitgang', 'opkomst' of 'ras' betekenen.

Is de Bijbelse naam Mosa populair in Nederland?

Mosa is een Afrikaanse naam die zowel aan jongens als aan meisjes kan worden gegeven. In Nederland is de naam niet erg populair: de afgelopen 10 jaar is de naam slechts een enkele keer gegeven. 

Heeft de naam Mosa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Mosa is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Mosa terugvinden?

De naam Mosa is te vinden in het Bijbelboek Jozua 18:26

Wie was Mosa en wat deed hij?

Er zijn verschillende personen die de naam Mosa dragen in de Bijbel. Bijvoorbeeld de zoon van Kaleb, een van de twaalf verspieders die Kanaän moeten gaan verkennen. Een andere Mosa is een zoon van koning Zimri van Israël. Hij komt op een gruwelijke wijze aan de macht: hij roeit de hele familie van koning Basa uit. Over de beide personen Mosa zelf is verder niet veel bekend.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.