De Bijbelse naam Michal zou afgeleid kunnen zijn van Michaël, en daarmee 'wie is als god' betekenen, maar het zou ook iets als '(water)beekje' kunnen betekenen.

Is de Bijbelse naam Michal populair in Nederland?

De naam Michal is niet heel erg populair in Nederland. De naam wordt enkele keren per jaar gegeven aan zowel jongens als meisjes. 

Heeft de naam Michal een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Michal is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Michal terugvinden?

De naam Michal is te vinden in het Bijbelboek 1 Samuel 14:49.

Wie was Michal en wat deed zij?

Michal is een dochter van Saul, die wordt uitgehuwelijkt aan David. Ze helpt David om te vluchten als Saul hem wil doden. Hierna wordt ze door Saul uitgehuwelijkt aan Palti, de zoon van Laïs.

Uiteindelijk eist David zijn vrouw weer terug tijdens de onderhandelingen met Sauls zoon Isobet, over het koningschap over Israël. Wanneer de Ark van het Verbond terugkeert naar Jeruzalem, danst koning David voor de Heer. Hierop vult het hart van Michal zich met minachting. Michal blijft haar hele leven kinderloos. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.