Micha

Mika - Michel - Michelle

De naam Micha betekent 'wie is als God'. Het is afgeleid van Michaël. 

Is de Bijbelse naam Micha populair in Nederland?

De naam Micha is redelijk populair in Nederland. Het wordt aan zowel jongens als meisjes gegeven, maar is met name populair als jongensnaam. In 2017 werden er 70 jongetjes met de naam Micha geboren.

Heeft de naam Micha een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Micha is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Micha terugvinden?

De naam Micha is te vinden in het Bijbelboek Rechters 17:1.

Wie was Micha en wat deed hij?

De bekendste Micha is de profeet van het gelijknamige Bijbelboek. Hij komt uit het plaatsje Moreset, maar profeteert in Jeruzalem. Zijn boodschap bestaat vooral uit het aankondigen van het naderend onheil over Jeruzalem. Dat is tegenstrijdig met andere profeten uit zijn tijd, die hebben het juist over de redding van de stad.

Micha verzet zich vooral tegen de bovenlaag van de bevolking: de grootgrondbezitters, machthebbers, rechters, priesters en profeten. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.