Matteüs

Matthijs - Matthew - Matteus - Mattheus

Mattteus betekent: 'Geschenk van God'. Matteus was eerst een tollenaar en werd daarna volgeling van Jezus en schrijver van het Matteus evangelie.

Is de Bijbelse naam Matteüs populair in Nederland?

De naam Matteüs is niet populair in Nederland. De naam is in de afgelopen jaren slechts 4 gegeven aan jongens. De naamvervoeging Mattheus wordt iets vaker gebruikt.

Heeft de naam Matteüs een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Matteüs is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik AAAA terugvinden?

De naam Matteüs is te vinden in het Bijbelboek Matteüs 9:9.

Wie was AAA en wat deed hij?

Matteus is een tollenaar, voordat hij Jezus gaat volgen. In de Bijbel staat beschreven hoe Jezus Matteus oproept om hem te volgen. Jezus zegt: 'volg Mij' en Matteus stond op en volgt Hem vanaf die dag. Matteus is de schrijver van het Matteusevangelie. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.