Mattanja

Mathanja - Mattie - Matteo - Matty

Bijbelse naam Mattanja

Mattanja betekent 'Geschenk van God'. Mattanja was de zoon van Micha en wordt in de Bijbel vernoemd als de voorzanger die de lofprijzing bij het gebed aanheft. Later wordt hij Koning en verandert zijn naam in Sedekia. 

Is de naam Mattanja populair in Nederland?

Mattanja is geen populaire babynaam in Nederland. In 2010 was het hoogtepunt en werden er 3 jongetjes geboren met de naam Mattanja. De naam Mattanja is voor meisjes iets populairder. In 2008 werden er 5 meisjes geboren met de naam Mattanja. De jaren daarna werd de naam gemiddeld 1 of 2 keer per jaar gegeven.  

Heeft Mattanja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Mattanja is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Mattanja terugvinden?

De naam Mattanja is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 24:17. 

Wie was Mattanja en wat deed hij?

Over Mattanja staat niet veel geschreven in de Bijbel. Hij is lofzanger, wordt koning over Juda en zijn naam wordt veranderend in Sedekia. Hij is 21 jaar oud als hij koning wordt en regeert elf jaar in Jeruzalem. In de Bijbel staat dat hij slecht deed in de ogen van de Heere. De Heer was zo woedend dat hij Jeruzalem en Juda uiteindelijk verstootte. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.