Dit betekent ‘doen vergeten’. De eerst voorkomende Manasse in de Bijbel, was de eerste zoon van Jozef en Asnat. Jozef noemde zijn zoon Manasse omdat God hem al zijn ellende en het gemis van zijn familie had doen vergeten.  

Is de naam Manasse populair in Nederland?

Manasse is zowel een jongens- als een meisjesnaam en wordt jaarlijks aan gemiddeld vijf jongetjes gegeven. In totaal wonen er 74 jongens en mannen in Nederland met deze naam. Manasse wordt heel af en toe aan een meisje gegeven.  

Heeft Manasse een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Malkia is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Manasse terugvinden?

De naam Manasse is onder andere te vinden in Bijbelboek Genesis 41:51 in het oude testament en Matteüs 1:10 in het nieuwe testament.

Wie was Manasse en wat deed hij?

De meest bekende Manasse is de koning van Juda. Hij is twaalf als hij de troon erft van zijn vader. Manasse is een goddeloze koning en doet alles wat slecht is in de ogen van God. Zo zet hij een beeld van een afgod in Gods tempel, verbrandt hij zijn zoon als offer en laat hij zich in met waarzeggerij. God raakt steeds meer vastbesloten om in te grijpen en spreekt zich hierover uit tegen Zijn profeten. Hij gebruikt bouwinstrumenten als symbool voor verwoesting en chaos en kondigt aan dat Hij Jeruzalem en Juda zal reinigen. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.