Malkia

Malki - Malkiël - Malkiel

Bijbelse naam Malkia

De naam Malkia betekent ‘Yahweh is koning’, of 'koning van God'. De naam komt verschillende keren voor in de Bijbel, en het is niet altijd duidelijk of er over een nieuw persoon wordt gesproken of niet.

Is de naam Malkia populair in Nederland?

In Nederland wordt de naam Malkia haast niet gegeven. Er is in 2010 één meisje geboren met de naam Malkia, maar verder zijn er geen Malkia’s bekend. In Amerika is de naam wel populair en nog altijd langzaam groeiend in populariteit. 

Heeft Maleachi een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Malkia is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Malkia terugvinden?

De naam Malkia is onder andere te vinden in Bijbelboek 1 Kronieken 6:25

Wie was Malkia en wat deed hij?

Er is het meeste bekend over de eerste Malkia, een afstammeling van Aäron. Hij is één van de priesters die is ingedeeld voor het dienstrooster voor priesters, ten tijde van koning David. Malkia is de vijfde van de 24 priesters. Volgens de indeling moeten de priesters aantreden in Gods tempel, om daar plichten te vervullen die hun voorvader Aäron voor hen heeft vastgelegd op bevel van God. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.