Deze naam betekent ‘ziekelijk’. De broer van Machlon heette Kiljon, en dit betekent ‘zwak.’ In Ruth wordt de gezinssituatie van de jongens beschreven. Deze namen geven het zwakke bestaan aan van een sterfelijk en zondig mensenkind. 

Is de naam Machlon populair in Nederland?

De naam Machlon komt niet voor in Nederland. Dat is niet gek, omdat de naam geen een positieve betekenis heeft... De Engelse versie van Machlon is Mahlon, maar ook deze naam komt niet tot nauwelijks voor. 

Heeft Machlon een negatieve betekenis?

Ja, met de betekenis 'ziekelijk' wordt het zwakke bestaan van de mens beschreven.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Machlon terugvinden?

De naam Machlon is onder andere te vinden in Bijbelboek Ruth 1:2

Wie was Machlon en wat deed hij?

Machlon is een Efratiet uit Bethlehem. In het Bijbelboek Ruth wordt gesproken over een hongersnood in Bethlehem in de periode dat de rechters het volk leiden. Machlon trekt daarom samen met zijn ouders, Elimelech en Noömi, en broer Kiljon, naar Moab, over de Jordaan. Ze wonen hier als vreemdeling en vader Elimelech sterft. Machlon en zijn broer trouwen met Moabitische vrouwen. Ruth wordt de vrouw van Machlon. Later sterven Machlon en zijn broer Kiljon ook in Moab. Moeder Noömi blijft achter met haar schoondochters. Noömi keert samen met haar ene schoondochter Ruth terug naar Israël, waarmee Ruth zich aansluit bij Noömi's volk en Noömi's God.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.