Zijn naam betekent ‘licht’, maar ook ‘helder’ of ‘wit’. In de Bijbel komt er een Lucius voor in Handelingen als één van de profeten in Antiochië. Ook komt Lucius voor in Romeinen, waarschijnlijk is dit dezelfde persoon. 

Is de naam Lucius populair in Nederland?

In Nederland is Lucius een naam die zelden wordt gegeven, nog geen tien keer per jaar en in 2008 en 2009 zelfs helemaal niet. In Amerika is de naam iets populairder, maar het is daar ook nog steeds een niet veel voorkomende naam. 

Heeft Lucius een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de naam Lucius is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Lucius terugvinden?

De naam Lucius is onder andere te vinden in het Bijbelboek Handelingen 13:1.

Wie was Lucius en wat deed hij?

Lucius is een van de profeten in Antiochië, in Handelingen genoemd als Lucius van Cyreneeër. Enkele Cyreneeërs en Cyprioten, waaronder Lucius, zijn verdreven en naar Antiochië getrokken. Zij spreken hier met zowel Joden als Grieken en vertellen hen het evangelie. Samen met profeten en leraren Barnabas, Simeon, Manaën en Saulus is Lucius aan het vasten en houdt hij een gebedsdienst, als Barnabas en Simeon worden uitgezonden door de Heilige Geest. Lucius komt verder niet meer voor in Handelingen. In Romeinen spreekt Paulus een groet uit over onder andere zijn volksgenoot Lucius. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit om dezelfde Lucius als in Handelingen. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.