Linus kan twee dingen betekenen en beiden hebben hun oorsprong in het Latijn. De eerste is 'linnen man', iemand die handelt in linnen. De tweede betreft Paus Linus. Waarschijnlijk is de naam die hij heeft aangenomen afgeleid van linea, wat 'recht' betekent.

Is de naam Linus populair in Nederland?

Linus is voor 2000 nooit super populair geweest. Daarna ging die populariteit geleidelijk omhoog met een grote piek in 2010. Negentien kinderen kregen in dat jaar die naam. Linus is wellicht meer populair onder katholieken dan protestanten, omdat de tweede paus de naam Linus droeg.

Heeft Linus een negatieve betekenis?

Nee, Linus heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Linus terugvinden?

De naam Linus is te vinden in het Bijbelboek 2 Timoteüs 4:21.

Wie was Linus en wat deed hij?

Linus is bevriend met Paulus en de broer van Claudia. In de Bijbel staat weinig over Linus, behalve dat Timoteüs zich moeten laten groeten door onder andere Linus. Uit andere geschriften kunnen we opmaken dat Linus een belangrijk figuur in het vroege christendom is. Hij is een Britse prins, die in zijn tijd verantwoordelijk is voor de opvang van vervolgde christenen. Volgens Katholieken is Linus de tweede paus, na Petrus. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.