Wat de naam precies inhoudt, is ook voor Hebreeuwse linguïsten soms moeilijk te achterhalen. Men vermoedt dat de naam 'voor nederigheid' betekent. Een ironische naam, aangezien Lamech zich in zijn enige passage op een voetstuk zet.

Is de naam Lamech populair in Nederland?

Er zijn niet genoeg gegevens te vinden over de populariteiten verspreiding van de naam. Vermoedelijk dragen minder dan vijf jongens en mannen de naam als volgnaam.

Heeft Lamech een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Lamech is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Lamech terugvinden?

De naam Lamech is onder andere te vinden in Bijbelboek Genesis 4:18 en Lucas 3:36. 

Wie was Lamech wat deed hij?

Lamech is de zoon van Metusaël en de vader van Jabal Jubal en Tubal-Kaïn. Zijn zonen worden stamvaders van herders, musici en smeden. Lamecht gaat als eerste persoon een polygaam huwelijk aan, met Ada en Silla als zijn vrouwen. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.