Kesia, of Kesiah, is een naam voor jongens en meisjes en komt uit Afrika. Het betekent 'Cassia (een aromatische plant) 'favoriet' of 'gouden regen' (een boom). 

Is de naam Kesia populair in Nederland?

Kesia is in Nederland aan 3 kinderen gegeven in 2012 en 2013. Het is dus geen populaire naam geweest de afgelopen jaren. 

Heeft Kesia een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Kesia is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Kesia terugvinden?

De naam Kesia is te vinden in Bijbelboek Job 42:14

Wie was Kesia en wat deed zij?

Kesia is een van de dochters van Job, die hij krijgt na alle ellende die hij heeft meegemaakt. In de Bijbel staat dat er geen mooiere vrouwen waren dan de dochters van Job. Job geeft zijn dochters net zo'n groot aandeel als dat hij aan zijn zoons geeft.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.