Kenan betekent, net als Kaïn, 'speer.' Het is ook een Hebreeuwse jongensnaam. Keanan daarentegen betekent 'oerwoud'. Kenan was de zoon van Enos, uit het nageslacht van Adam. 

Is de naam Kenan populair in Nederland?

Kenan is een vrij onbekende naam in Nederland. Gemiddeld krijgen zo'n 17 pasgeboren kindjes de naam Kenan. In Amerika is Kenan wat bekender. Daar krijgen per jaar zo'n 100 kinderen deze naam.  

Heeft Kenan een negatieve betekenis?

Ja, de betekenis van Kenan is negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Kenan terugvinden?

De naam Kenan is te vinden in Bijbelboek Genesis 5:9 in het oude testament en Lucas 3:36 in het nieuwe testament.

Wie was Kenan en wat deed hij?

Kenan is een van de nakomelingen van Adam en zoon van Enos. Enos krijgt Kenan als hij 50 jaar oud is. Later in de Bijbel wordt Kenan nog een keer genoemd, dan in het geslachtsregister van Jezus.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.