Keïla is een Hebreeuwse meisjesnaam. Keïla was een stad die hoorde bij de stam van Juda. De naam betekent waarschijnlijk 'vesting' of 'bergrug', maar het zou ook 'slank' of 'eerlijk' kunnen betekenen.

Is de naam Keïla populair in Nederland?

De naam Keïla komt maar weinig voor in Nederland. Kaylee daarentegen is wat bekender. In 2016 kregen 50 meisjes deze naam. In Amerika waren dit 3814 meisjes. Met name in 2009 was de naam erg populair. 

Heeft Keïla een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Keïla is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Keïla terugvinden?

De naam Keïla is te vinden in Bijbelboek Jozua 15:44

Wie was Keïla en wat deed zij?

Onder leiding van Jozua heeft het volk Israël de rivier de Jordaan kunnen oversteken. Stukje bij beetje veroveren ze het land Kanaän. Als het land eindelijk bij de Israëlieten hoort, wordt het verdeeld onder de stammen.

De stam van Juda krijgt als eerste land toebedeelt, omdat Juda een belangrijke rol heeft gespeeld in de familie van Jakob. Het grondgebied van Juda ligt in het uiterste zuiden. Keïla is één van de steden in het grondgebied van Juda, gelegen in het heuvelgebied.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.