Kaspin

Kasper - Capsin

Kasper, of Casper, draagt de betekenis 'schatbewaarder' en komt van oorsprong uit het Perzische Rijk. Caspin was een stad. 

Is de naam Kaspin populair in Nederland?

Gemiddeld worden er zo'n 202 kinderen per jaar Casper genoemd. De naam wordt het vaakst gegeven aan jongetjes in Noorwegen. 

Heeft Kaspin een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Kaspin is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Kaspin terugvinden?

De naam Kaspin is te vinden in het aprocriefe geschrift 2 Makkabeeën 12:13. 

Wie was Kaspin en wat deed hij?

Het apocrief Makkabeeën beschrijft de geschiedenis van de strijd tussen de Joden tegen de overheersers van Palestina. De Joden worden onderdrukt door Antiochus. Judas de Makkabeeër komt in actie tegen deze man, waarna Antiochus sterft. Dan strijden de Makkabeeën tegen de opvolgers van Antiochus. Een van de steden die  overgenomen moet worden is Kaspin.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.