De betekenis van de naam Kajafas is onduidelijk, mogelijk betekent het 'navorser' of 'onderzoeker'.

Is de naam Kajafas populair in Nederland?

Over de populariteit van deze naam is niets bekend.

Heeft Kajafas een negatieve betekenis?

Het is slechts gissen of deze naam een negatieve betekenis heeft, dus laten we er vanuit gaan dat dit niet het geval is.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Kajafas terugvinden?

De naam Kajafas is te vinden in Bijbelboek Matteüs 26:3

Wie was Kajafas en wat deed hij?

Jozef, bijgenaamd Kajafas, is hogepriester van de tempel in Jeruzalem in het jaar dat Jezus gevangen wordt genomen. Hij is getrouwd met een dochter van Annas. Kajafas heeft een goede relatie met het Romeinse bestuur en dan met name Pontius Pilatus. Waarschijnlijk heeft Kajafas hierdoor maar liefst achttien jaar het ambt  gedragen, wat uitzonderlijk is voor de tijd waarin hij leeft. Hij is vooral bekend geworden doordat hij als hogepriester het Sanhedrin voorzit tijdens Jezus' berechting. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.