Julia

Juul - Julie

Julia komt maar één keer voor in de Bijbel en haar Latijnse naam betekend: 'jongeling' of 'gewijd aan Jupiter'. Het is de vrouwelijke versie van Julius, die alleen voor meisjes gebruikt wordt.

Is de naam Julia populair in Nederland?

Julia kan jaarlijks rekenen op de nodige benoemingen. Maar liefst tussen de 650 en 800 kinderen krijgen van hun ouders deze meisjesnaam, waarmee het veel verder ingeburgerd is dan de naam Julius.

Heeft Julia een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Julia is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Julia terugvinden?

De naam Julia is onder andere te vinden in het Bijbelboek Romeinen 16:15.

Wie was Julia en wat deed zij?

In het Nieuwe Testament komt Julia maar één keer voor. Net als Junia wordt ook Julia door Paulus gegroet en aangesproken als een heilige, die woont in Rome. Zij is de zus of vrouw van Filologus en werkt aan het keizerlijke hof. Behalve dat ze in hoog aanzien staat, is er bijzonder weinig over deze vrouw bekend.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.