De Bijbelse naam Joanan betekent 'de Heer is genadig'. 

Is de Bijbelse naam Joanan populair in Nederland?

De naam Joanan is behoorlijk zeldzaam in Nederland. Het wordt vooral gezien als een jongensnaam, maar wordt slechts een enkele keer aan een pasgeboren jongetje gegeven. In totaal wonen er nog geen 20 jongens en mannen met Joanan als eerste naam.

Heeft de naam Joanan een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Joanan is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Joanan terugvinden?

De naam Joanan is te vinden in het Bijbelboek Lucas 3:27.

Wie was Joanan en wat deed hij?

Joanan is de zoon van Resa en komt voor in de geslachtslijn van Jezus. Voor joden was het belangrijk om iemands stamboom te kennen, want dan wist je uit welk hout iemand gesneden was. Joanan stamt af van David en Jezus, maar verder is er niets over hem bekend.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.