De Bijbelse naam Joach komt uit het Hebreeuws en betekent 'de Heer is zijn broeder'.

Is de Bijbelse naam Joach populair in Nederland?

De naam Joach komt in Nederland zelden tot nooit voor. De afgeleide vorm Joachim wordt vaker gegeven, maar is ook niet een van de populairste namen. In totaal dragen ruim 1300 Nederlanders de naam Joachim als eerste naam.

Heeft de naam Joach een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Joach is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Joach terugvinden?

De naam Joach is te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 18:18.

Wie was Joach en wat deed hij?

Joach is een kanselier van koning Hizkia. Als Hizkia door koning Sanherib van Assyrië wordt belegerd, stuurt hij zijn hofmeester, hofschrijver en Joach naar de afgezanten van koning Sanherib. Daar krijgen ze te horen dat ze niet op Hizkia of de Heer moeten vertrouwen, maar op de koning van Assyrië.

Met gescheurde kleren gaan de drie gezanten terug naar koning Hizkia om de boodschap over te brengen. Hizkia trekt zich terug in de tempel en bidt tot de Heer. In die nacht stuurt God een engel naar het kamp van koning Sanherib en doodt 185 duizend soldaten. Hierop trekt de koning van Assyrië zich voorgoed terug.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.