De Bijbelse naam Joab is Hebreeuws en betekent 'de Heer is (zijn) vader'.

Is de Bijbelse naam Joab populair in Nederland?

De naam Joab is geen populaire naam in Nederland. Jaarlijks wordt deze naam slechts aan enkele pasgeboren jongetjes gegeven. 

Heeft de naam Joab een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Joab is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Joab terugvinden?

De naam Joab is te vinden in het Bijbelboek 1 Samuel 26:6.

Wie was Joab en wat deed hij?

De bekendste Joab uit de Bijbel is een neef van koning David. Hij wordt benoemd tot opperbevelhebber van het leger. Hij behaalt grote successen in oorlogen. Als hij de opdracht krijgt van David om Uria voor in de strijd te plaatsen, zoekt hij uit waar de verdediging het sterkst is, en stuurt hij Uria naar die plek.

Als Absalom met zijn haren vastzit in een boom, vermoordt Joab hem – tegen de orders van koning David in. Hierom geeft David op zijn sterfbed zijn troonopvolger Salomo de opdracht om Joab te doden. Zo komt Joab aan zijn eind. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.