De Bijbelse naam Jiska betekent zoiets als 'De Heer ziet' of 'Hij heeft het overzicht'.

Is de Bijbelse naam Jiska populair in Nederland?

Jiska is in Nederland een meisjesnaam, die niet heel vaak voorkomt. In 2010 was er een piek te zien in het aantal meisjes dat Jiska werd genoemd: 18. In totaal wonen er in Nederland een kleine 900 meisjes en vrouwen met als eerste naam Jiska.

Heeft de naam Jiska een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Jiska is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jiska terugvinden?

De naam Jiska is te vinden in het Bijbelboek Genesis 11:29

Wie was Jiska en wat deed zij?

Jiska wordt één keer genoemd in de Bijbel, in Genesis 11:29. Daar lezen we dat ze familie is van Abraham. Abrahams broer Nachor is getrouwd met Milka. Milka is een zus van Jiska. Hun vader heet Haran, ook een broer van Abraham. Behalve dat ze woont in Ur, weten we weinig van Jiska. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.