Yeshayahoe is de Hebreeuwse naam van Jesaja, en dit betekent ‘God is mijn redding’. Veel mensen zien Jesaja als de belangrijkste profeet, hij wordt ook wel koning onder de profeten genoemd. Het Bijbelboek Jesaja is -onder andere – door hem geschreven. 

Is de naam Jesaja populair in Nederland?

De jongensnaam Jesaja is niet zo populair in Nederland. 2016 was het jaar waarin de naam het meeste werd gegeven, 16 keer. Vanaf 2005 wordt de naam gemiddeld zo’n drie tot twaalf keer per jaar gegeven. In de jaren daarvoor werd de naam nauwelijks gegeven. 

Heeft Jesaja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jesaja is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jesaja terugvinden?

De naam Jesaja is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 19:2 en Matteüs 3:3

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.