Jakim

Joachim - loakim - Akim

Jakim is een Hebreeuwse jongensnaam. De naam betekent waarschijnlijk iets als 'Hij zal doen staan' of 'geschapen door God'.

Is de naam Jakim populair in Nederland?

Jakim is geen populaire naam. In Nederland wordt er maar een enkeling per jaar Jakim genoemd. Het wordt in de regel alleen als jongensnaam gebruikt.

Heeft Jakim een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jakim is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jakim terugvinden?

De naam Jakim is te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 8:19. 

Wie was Jakim en wat deed hij?

In de Bijbel kennen we twee Jakim's: een nakomeling van Benjamin en een nakomeling van Aäron. Over de nakomeling Jakim van Benjamin weten we niets. De nakomeling van Aäron wel: Deze Jakim wordt ingedeeld als een van de 24 priesters. Deze Levitische priesters dienen in de tempel en vervullen de plichten die hun voorvader Aäron heeft vastgelegd, op bevel van de Heer.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.