Jada

Jade - Jadith - Jaden - Jayda

De Hebreeuwse meisjesnaam betekent 'wijs' of staat voor een groene edelsteen. In de Bijbel is deze naam een jongensnaam.

Is de naam Jada populair in Nederland?

Gemiddeld wordt de naam Jada 24 keer per jaar gegeven. De naam wordt in Amerika vijf keer vaker gegeven dan in Nederland. 

Heeft Jada een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jada is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jada terugvinden?

De naam Jada is te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 2:28. 

Wie was Jada en wat deed hij?

Jada is een van de zonen van Onam en een nakomeling van Chesron. Chesron is een van de zonen van Peres en een kleinzoon van Juda. Deze nakomelingen van Juda leiden uiteindelijk naar David en uit het nageslacht van David komt uiteindelijk ook Jezus voort. Verder staat er over Jada niets geschreven.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.