Isaï

Isai - Isa - Isayah - Iseah - Jesse

Deze naam betekent 'God is mijn redder' of 'geschenk van God'. Andere mogelijke betekenissen zijn 'rijk' of 'God bestaat'. In het Grieks wordt de naam vertaald met Iessai. De Engelse versie van deze naam is Jesse.

Is de naam Isaï populair in Nederland?

Isaï is een vrij onbekende naam in Nederland. De naam wordt jaarlijks zo'n 1 tot 3 keer gegeven aan jongens. Isa, een variant op de naam, behoorde in 2017 tot de top 20 populairste meisjesnamen. 

Heeft Isaï een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Isaï is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Isaï terugvinden?

De naam is onder andere te vinden in het Bijbelboek Ruth4:17 en Matteüs 1:5. 

Wie was Isaï en wat deed hij?

Isaï is de vader van de latere koning David. De profeet Samuel komt met een hoorn gevuld met olie bij Isaï op bezoek. Een van de zonen van Isaï moet gezalfd worden door Samuel. De jongste zoon David blijkt uitverkoren te zijn en wordt te midden van zijn broers gezalfd. Hij zal later koning worden over Israël.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.