Imri betekent iets als 'welbespraakt', of 'onder woorden gebracht'. Twee specifieke personen uit het Oude Testament hebben de naam. Beiden hebben iets te maken met de ballingschap naar Babylonië en de terugkeer daarvan.

Is de naam Imri populair in Nederland?

Dertien jongens en mannen hadden in 2014 de naam Imri als eerste naam, en vijf als tweede naam. Omdat de naam niet toegeschreven is aan bekende of opmerkelijke personen uit de Bijbel, kan het zijn dat de naam niet zo bekend is.

Heeft Imri een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Imri is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Imri terugvinden?

De naam Imri is te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 9:4. 

Wie was Imri en wat deed hij?

In de Bijbel worden twee verschillende personen genoemd met de naam Imri. De ene is een zoon van Bani uit de stam Juda. De andere Imri is de vader van Zakkur, die meehielp aan de wederopbouw van de stadsmuur van Jeruzalem.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.