De naam Immer is gebaseerd op het woord 'amar', wat 'spreken' betekent. Er zijn meerdere mensen in het Oude Testament met deze naam, waarvan de bekendste een afstammeling van Aäron is en een leider van de Levieten.

Is de naam Immer populair in Nederland?

De naam komt nagenoeg niet voor in Nederland. Het aantal ligt onder de vijf, maar dat is het enige wat zeker is. Immer is kennelijk niet bekend genoeg, ook niet onder praktiserende joden of christenen.

Heeft Immer een negatieve betekenis?

Nee, de naam Immer is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Immer terugvinden?

De naam Immer is te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 9:12. 

Wie was Immer en wat deed hij?

Een aantal mensen die Immer heten in de Bijbel zijn priester. De bekendste is waarschijnlijk een afstammeling van Aäron en de leider van de levieten. Een andere Immer is de voorvader van en priester. Hij keert terug van ballingschap en zijn afstammelingen zouden uiteindelijk scheiden van hun heidense vrouwen.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.