De Bijbelse naam Haran is naar twee Hebreeuwse woorden terug te leiden. Het ene woord betekent iets als 'verdord', 'verdroogd' of 'verschroeid', het andere woord betekent iets als 'bergbewoner', of 'bergachtig'. 

Is de naam Haran populair in Nederland?

De Bijbelse naam Haran is niet populair in Nederland. De afgelopen jaren zijn er niet tot nauwelijks kinderen met deze naam geboren. 

Heeft Haran een negatieve betekenis?

De betekenissen 'verdord', 'verdroogd' en 'verschroeid' zijn negatief. Het woord 'bergbewoner' is echter niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Haran terugvinden?

De naam Haran is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 11:26.

Wie was Haran en wat deed hij?

Er zijn een aantal Bijbelse personen die de naam Haran dragen, maar de bekendste is waarschijnlijk de broer van Abraham. Haran heeft één zoon, Lot, en twee dochters, Jiska en Milka.

Haran sterft nog tijdens het leven van zijn vader in Ur, een stad van de Chaldeeën, in zijn geboorteland.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.