De naam Gersom betekent 'vreemdeling' en komt voort uit de betekenis die Mozes gegeven heeft bij de geboorte van zijn zoon. Mozes zei dat hij een vreemdeling geworden was in een vreemd land. Hiermee verwijst hij naar het land Midian waar hij naartoe gevlucht was.

Is de naam Gersom populair in Nederland

De naam Gersom wordt zelden gegeven aan een kind. In totaal hebben de afgelopen vijftien jaar elf kinderen deze naam gekregen. In 2007 kregen de meeste kinderen deze naam, namelijk zes. De positie van de naam is daarom ook erg laag. In 2010 stond deze naam nog op plek 3436.

Heeft Gersom een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Gersom is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Gersom terugvinden?

De naam Gersom is te vinden in Bijbelboek Exodus 2:22

Wie was Gersom en wat deed hij?

Gersom is de zoon van Mozes en Zippora en heeft één broer, Eliëzer. Gersom zelf krijgt één kind die Sebuël heet. Gersom de zoon van Mozes wordt verder niet meer echt beschreven. Maar er zijn meer personen met de naam Gersom in de Bijbel. Zo worden de nakomelingen van Gersom, de zoon van Levi, bijvoorbeeld Gersonieten genoemd. Zij spelen een belangrijke rol in de diensten in de Tabernakel. Zij vormen één van de grote drie afdelingen van de Levieten. Deze familie bestaat uit meer dan 10.000 mensen. In het gebied van Manasse, Issaschar, Aser en Naftalie krijgen de Gersonieten dertien steden met weidegrond toebedeeld. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.