De naam Gera betekent 'sterk' of 'dapper met de speer'. Het is niet bekend of deze persoon in de Bijbel ook daadwerkelijk zijn naam te danken had aan zijn vaardigheden. Gera zou ook iets als 'graan' kunnen betekenen.

Is de naam Gera populair in Nederland

Nee, de naam is niet populair in Nederland. Sinds 2006 zijn er zestien meisjes Gera genoemd. In 2007 was er een piek te zien, toen kregen vijf kinderen deze naam. In 2016 stond de naam op plek 2594 van de populairste kindernamen.

Heeft Gera een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Gera is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Gera terugvinden?

De naam Gera is te vinden in Bijbelboek Genesis 46:21

Wie was Gera en wat deed zij?

Gera komt een paar keer voor in de Bijbel in een geslachtsregister of slechts als passage. Het is niet duidelijk of het steeds om dezelfde Gera gaat. In 1 Kronieken:8 staat dat Gera de zoon van Bela is. Simi, de zoon van Gera, wordt een keer heel boos op koning David en vervloekt hem zelfs. Simi vindt dat David het koningschap naar zich toegeëigend heeft en dat het aan zijn grootvader Saul toebehoort.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.