De naam Ethan is Hebreeuws voor 'blijvend' of 'hij die volhoudt'. Ook kan het verwijzen naar 'optimistisch'. Ethan is cimbalom-speler en hoofd van een van de drie tempelkoren. Hij schreef een optimistische psalm, iets waar de betekenis 'optimistisch naar terug zou kunnen leiden. Daarnaast is hij volhardend in zijn vertrouwen in Gods verbond. 

Is de naam Ethan populair in Nederland?

De naam Ethan is niet populair in Nederland. Sinds 1880 is de naam aan 275 jongens gegeven in Nederland. Etan slechts aan 12 jongens. Ethan is wél populair in Vlaanderen, hier staat de naam op acht in de top 50 van Waalse jongens. Etan wordt vaak gebruikt als jongensnaam in Frankrijk. 

Heeft Ethan een negatieve betekenis?

Nee, de naam Ethan heeft een positieve connotatie. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Ethan terugvinden?

De naam Ethan is te vinden in Bijbelboek 1 Koningen 5:11

Wie was Ethan en wat deed hij?

Ethan is het hoofd van een van de drie tempelkoren. Hij is de schrijver van psalm 89, een verbondspsalm. Naast zijn taak als hoofd van het tempelkoor is Ethan een adviseur van koning Salomo. Ethan wordt gezien als een profeet: het laatste gedeelte van psalm 89 ziet men als een van zijn profetieën. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.