Eston betekent 'kleine man'. De vervoeging 'Aston' kan ook afgeleid zijn van Esther, waardoor het ook 'ster' zou kunnen betekenen. Daarnaast wordt er veel verwezen naar de betekenis 'oostelijke stad', wat op een vervoeging van 'east' zou kunnen duiden.

Is de naam Eston populair in Nederland?

Eston is een zeldzame naam in Nederland. Minder dan vijf mannen dragen deze naam, tegenover zo'n acht mannen voor de naam Aston. De naam is voornamelijk populair in het Verenigd Koninkrijk en in Amerika.

Heeft Eston een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Eston is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Eston terugvinden?

De naam Eston is te vinden in Bijbelboek 1 Kronieken 4:11

Wie was Eston en wat deed hij?

Eston is de zoon van Mehir, de kleinzoon van Kelub. Hij krijgt drie zonen: Bet-rafa, Pasea en Tehinna (de stichter van de stad Nachas). De familie van Recha waar ze bij horen is een onderdeel van de stam van Juda. Over Eston wordt verder niet geschreven.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.